FilÓ dels Moros Vells - Banyeres de Mariola

Está en: »

NotÝcies

LA PLUJA OBLIGA A SUSPENDRE LES SALVES I LA MISSA EN EL CEMENTERI

02/05/2011

Cinc festers dels Moros Vells van resar i disparar a pesar de la pluja


Les tradicionals salves d'arcabusseria i la missa que es celebra en el Cementeri en record dels difunts el quart dia de festes es van veure afectats per la climatologia.

El 02/05/2011 va aparéixer amb una incessant pluja que es va tornar torrencial a partir de les 8,45 h comptabilitzant-se a mig dia 30 litres per metre quadrat. Van aconseguir entrar en el Cementeri i disparar les seues salves els festers del ban cristià, quedant l'acte suspés.

Només cinc moros vells van arribar fins al lloc i, ja amb l'acte suspés, van resar les oracions i van disparar les salves. Mariano Ribera va disparar l'arcabús. També va estar Fidel Berenguer, que va pronunciar les oracions, Antonio Sempere, Jorge Sempere i Pedro Vilanova, que va fer les fotografies.

Finalment la Comissió de Festes i la Confraria de Sant Jordi van acordar que si el temps amainava el ban moro podria disparar les seues salves a partir de les 5 de la vesprada i que una hora després, a les 18 h, tindria lloc l'alçà de Capitans en l'ermita del Sant Crist. Per sort la climatologia va canviar i van poder celebrar-se estos entranyables actes amb normalitat.

Únicament es va suspendre l'escenificació de la Conversió al Moro al Cristianisme i el Ball Moro en la plaça de l'ermita de Santa Maria Magdalena. Si bé no van poder realitzar-se de cara al públic en general, la filà Moros Vells no va renunciar i els va programar en l'interior del maset després de l'esmorzar.

Veure fotos
CREDITOS | XHTML 1.1 | CSS | W3C WAI-AA