FilÓ dels Moros Vells - Banyeres de Mariola

Está en: »

NotÝcies

CONCERT DE M┌SICA FESTERA

13/04/2014

Es complixen 20 anys del “Concert de Música Festera de la filà Moros Vells”
 
 
AImagen de Contenidol voltant de set-centes persones van omplir el maset de la filà de Moros Vells per a presenciar la XX edició del “Concert de Música Festera Filà Moros Vells” que va interpretar la societat Musical Banyeres de Mariola amb la col·laboració del Grup de dolçainers El Braçal. Va ser presentat per Lili Molina i Trini Berenguer.
 
Entre els assistents van estar l'alcalde i la resta d'autoritats municipals, Capitans i Bandereres, responsables de la Comissió de Festes i nombrós públic.
 
També va estar el compositor Ramón García i Soler, que va assistir a l'estrena d'una de les seues últimes obres, “l'Ofrena”, pasdoble dedicat a la filà Maseros pel 50 aniversari de l'acte de l'Ofrena que va impulsar aquesta filà, i Rafael Mullor Grau, que va escoltar la interpretació de “Capità Teixidor”, marxa mora regalada pels fills i l'esposa al capità de la filà Moros Nous. Ressenyar també la presència de Rafael Vilaplana, capità moro de les festes d'Alcoi, que no va voler perdre's l'actuació de la Societat Musical Banyeres de Mariola, que enguany l'acompanyarà en l'entrada d'Alcoi.
 
El repertori va incloure, a més de les estrenes indicades, distintes obres ben relacionades amb la història de la filà Moros Vells. Entre elles “Serrella Capità”, “Lidia”, “Jorge Mataix”, “Flores Españolas” o “De la Font Bona a la Plaça”, entre altres. El concert va concloure amb la interpretació de la marxa mora “Als Moros Vells”.
 
El format d'enguany va ser del tot innovador. Cada obra es va presentar amb la projecció d'una successió d'imatges al·lusives als distints actes de festes i la participació de la filà Moros Vells en cada un d'ells. Ressenyar, tal com va expressar la pròpia presidenta de la filà, Mª Teresa Aragonés, l'homenatge a la filà Maseros, pel 50 aniversari de l'Ofrena, i al capità de la filà Moros Nous, qui també va ser testimoni de l'estrena d'una peça dedicada a la seua persona.
CREDITOS | XHTML 1.1 | CSS | W3C WAI-AA